Keuzehulp boxsprings

Een nieuwe boxspring kopen is niet iets wat u ieder jaar doet en daarom is het belangrijk dat u de juiste keuzes maakt. Op deze pagina helpen wij u bij het aanschaffen en samenstellen van uw boxspring voor een optimaal slaapcomfort.

1
Algemeen
2
Kies de juiste maat

Het kiezen van de juiste maat van uw boxspring is misschien wel lastiger dan u van tevoren bedenkt. De breedtemaat weet u waarschijnlijk al, welke maat het beste in uw slaapkamer past. Hierna volgt de volgende stap, het uitzoeken van de juiste lengtemaat. Ieder lichaam is natuurlijk anders en heeft dan ook behoefte aan een mooi aansluitend bed. Niemand wilt na het aanschaffen van een nieuwe boxspring bijvoorbeeld met zijn of haar voeten buiten het bed liggen.
Er is eigenlijk altijd een vuistregel, tel 20cm bij uw eigen lengte op, dan heeft u de juiste lengtemaat van uw bed. Om dit even praktisch te maken, bent u korter dan 180cm dan raden wij aan te gaan voor een boxspring met een lengte van 200cm. Bent u tussen de 180cm en 190cm, ga dan voor een lengte van 210cm. Is uw lengte langer dan 190cm, dan is 220cm voor u de juiste maat.
Tot slot nog wat praktische informatie over de boxsprings. Boxsprings met een breedte van 80cm, 90cm en 100cm worden geleverd met 1 onderbox. Vanaf 120cm wordt de boxspring met 2 losse onderboxen geleverd.

3
Kies het juiste matras

Het matras is een belangrijk onderdeel van de boxspring en bepaalt hiermee ook voor een groot deel het comfort hiervan. Standaard zijn de matrassen van onze boxspring geveerd met een pocketvering. Hierbij heeft u zelf de keuze om de matrashardheid te bepalen. Weegt u onder de 80kg, dan raden wij aan om te gaan voor een medium matras. Dit biedt de optimale ondersteuning aan uw lichaam. Weegt u boven de 80kg, ga dan voor een firm matras.

4
Kies het juiste topmatras