Stel zelf je eigen boxspring samen

Een boxspring is een van de populairste slaapsystemen van het moment. Dit komt natuurlijk doordat het een combinatie is van een goed slaapcomfort met een geweldige uitstraling. Een volledige boxspring bestaat uit twee boxen; een harde bak, geveerd, elektrisch of met opbergruimte. Hierop ligt het matras als één geheel of als twee losse matrassen. Daarbovenop, om het slaapcomfort compleet te maken, ligt er een topmatras. Uiteraard is een boxspring bed voorzien van een mooi hoofdbord, waardoor deze de ‘eyecatcher’ van de slaapkamer zal zijn. Bekijk ons gehele assortiment boxsprings op deze pagina!

 • Hoge kwaliteit
 • Scherpe prijzen
 • Snelle levertijden

Betaalbare boxsprings

Bij Bosch Bedding bieden we niet alleen een scherpe prijs, maar ook zeer goede kwaliteit aan. Onze boxsprings gaan jaren mee en geven je een zeer goed slaapcomfort.

Boxspring maten

Beste verkochte boxsprings

Boxspring niet gevonden?

Zoek hieronder in onze website


*Bijvoorbeeld: Tweepersoons boxspring, Luxe boxspring, Elektrische boxspring…etc.

Bezoek 1 van onze boxspring winkels


 • Winkel Vianen

  Stuartweg 37
  4131 NH, Vianen


 • Winkel Rotterdam

  Singaporestraat 63
  3047 BE Rotterdam

Boxspring collecties

 • Boxspring Twijfelaar in slaapkamerBasic boxsprings
 • Boxspring Luxury BIG Mondriaan vooraanzichtLuxury boxsprings
 • Royaal boxsprings
 • boxspring vertigoExclusive boxsprings

Een boxspring die voldoet aan jouw wensen en eisen

Het kopen van een boxspring doe je niet in één dag. Een boxspring bed moet natuurlijk voldoen aan je wensen en eisen van zowel de uitstraling als van het slaapcomfort. We begrijpen dit maar al te goed en hebben daarom een ruime collectie boxsprings bedden. Ieder boxbed kun je helemaal naar eigen wens samenstellen. Je ligt er natuurlijk iedere nacht op en daarom zijn jouw wensen erg belangrijk voor ons.

De aanschaf van een volledige boxspring is vaak een flinke uitgave die je niet zomaar even doet. We beseffen ons dat de prijs daarom een belangrijke factor is. We houden hier graag rekening mee en hanteren dan ook zeer scherpe prijzen.

Naast het product zelf staat ook goede service bij ons hoog in het vaandel. Wanneer je een boxspring bij Bosch Bedding koopt, mag je uitgaan van de volgende service:

 • – Bezorging in heel de Benelux
 • – Gratis verzending van boxsprings in Nederland en België
 • – 90 dagen slaapgarantie: probeer je bed 90 dagen uit
 • – Pas betalen bij levering
 • – Slaapadvies op maat via onze chat en in onze winkels

Waar bestaat een boxspringset uit?

Door de jaren heen is iedereen bekend geraakt met de term boxspring. Het boxspring bed is sinds enkele jaren een populair slaapsysteem in Nederland. Een boxspring is vernoemd naar het onderstel, namelijk de box. Dit is de onderste laag van het bed. Er zijn verschillende soorten boxen. Zo kunnen het harde boxen zijn, maar ook boxen met koudschuim in de box. Bovenop de box liggen nog een matras en een topmatras. In totaal kent het boxbed maar liefst drie lagen en dit is kenmerkend voor het comfort van een boxspring.

Het matras van het bed is normaliter gevuld met pocketveringen. Hierbij kan de keuze gemaakt worden uit 500 en 1000 pocketveren. Afsluitend volgt het topmatras van de boxspring. Dit is belangrijk voor het ligcomfort en deze kies je naar eigen wens van wat jij fijn vindt slapen. Het boxspring bed heeft geen standaard hoogte. De hoogte is afhankelijk van de pootjes onder de boxen, de dikte van de boxen, het matras en van het topmatras.

Soorten boxsprings bedden

De samenstelling van een volledige boxspring is ondertussen bekend, maar er zijn ook nog verschillende soorten boxsprings waar je uit kan kiezen. Bekijk alle boxsprings bedden hieronder.

Vlakke boxspring

Een vlakke boxspring wordt ook wel een vaste boxspring genoemd. Dit boxspring bed bestaat uit een frame met een bedbodem waarop een matras ligt. Er zijn twee verschillende soorten vlakke boxsprings. Zo kunnen het harde boxen zijn, maar ook boxen met koudschuim in de box.

Elektrische boxspring

Wil je echt verwend worden? Dan is een elektrische boxspring een goede keuze! Een elektrisch verstelbare boxspring kan door een afstandsbediening eenvoudig worden bediend. Zo kun je gemakkelijk zelf de hoogte van het matras aanpassen bij het hoofdeinde en het voeteneinde. Hoe top is dat! We verkopen complete elektrische boxsprings in diverse kleuren, maten en designs. Zo zit er altijd wel een fijne elektrisch verstelbare boxspring tussen voor in jouw slaapkamer!

Boxspring met opbergruimte

Boxsprings met opbergruimte zijn altijd handig, helemaal als je weinig ruimte hebt in huis. Een boxspring met opbergruimte heeft twee boxen die je open kunt klappen. De twee gasveren zorgen ervoor dat iedere box makkelijk afzonderlijk te openen is. Zo kun je jouw spullen makkelijk opbergen en ook weer tevoorschijn halen.

Boxspringbedden in verschillende soorten en maten

We hebben een enorm breed assortiment aan boxspringbedden. Zo hebben we 1-persoons boxsprings, 2-persoons boxsprings, boxsprings met opbergruimte, elektrische boxsprings en boxsprings met tv-lift. Daarnaast hebben we ook boxsprings zonder matras en een hoog laag bed. Hiermee zijn we ervan overtuigd dat je bij ons zeker een boxspringbed kunt vinden. Naast al deze verschillende soorten, zijn onze boxspringbedden ook verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. We bieden boxsprings aan van 80×200 cm tot aan 200×220 cm groot.

Waar moet je op letten?

Wanneer je besloten hebt om een boxspring te kopen is het verstandig om helder voor ogen te hebben wat je precies wilt. Er is zoveel mogelijk dat je door het bos de bomen bijna niet meer ziet. Zo moet je eerst voor jezelf bepalen wat voor boxspringbed je wilt. Wil je een vlakke of elektrische boxspring? Wil je met of zonder een tv-lift? Dit zijn vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. Vervolgens moet je kijken naar de stijl. Heb je een grote slaapkamer, dan kun je misschien een kingsize boxspring kiezen. Heb je een trendy slaapkamer, dan kies je voor een velvet stof.

Bij de aankoop van een boxspring bed is het naast het helder hebben van je wensen belangrijk om de functionele onderdelen in de gaten te houden. Houdt daarom rekening met de volgende punten:

 • – De maximale grootte van je boxspring. Wat past in je slaapkamer?
 • – Welk matras past het beste bij je lichaam?
 • – Welke topper maakt de boxspring helemaal compleet voor het ligcomfort?
 • – Voor welk budget je maximaal een boxspringbed wilt kopen.

Verschil tussen een boxspring en een bed

Wanneer mensen op zoek gaan naar een nieuw bed, dan bedoelen ze vaak een boxspring. Dit is een ontwikkeling van de laatste jaren. Eerder werd met een nieuw bed nog een ledikant bedoeld. Maar wat zijn precies de verschillen?

Een ledikant bestaat uit een houten of metalen frame met een lattenbodem en alleen een matras. Daarentegen heeft een boxspring geen lattenbodem, maar een box en ligt er bovenop het matras nog een topmatras.

De belangrijkste verschillen tussen de twee varianten zijn:

 • – Een boxspring is een compleet slaapsysteem, terwijl een normaal bed bestaat uit een frame met een lattenbodem en een los matras.
 • – Een boxspring biedt je comfort en geeft een luxe uitstraling aan je slaapkamer. Het gaat om het hele slaapsysteem. Bij een normaal bed draait het om het vinden van een geschikt matras.
 • – Een ledikant is minder massief dan een boxspring, maar het neemt niet minder ruimte in. Bovendien is een ledikant eenvoudiger schoon te maken.
 • – Een boxspring is vaak gemaakt van stof of leatherlook, terwijl een ledikant meestal van metaal of hout is gemaakt.

Onderhoud van het boxspring bed

Door het boxspring bed goed te onderhouden, kun je de levensduur ervan verlengen. Niet geheel onbelangrijk dus! Een vaste levensduur van een boxspring is er niet, omdat bijvoorbeeld een topmatras sneller verslijt dan een matras of een box. Houd er over het algemeen rekening mee dat de levensduur van een box ongeveer twintig jaar is, van een matras ongeveer tien jaar en van een topmatras ongeveer vijf jaar.

Bij een boxspring gemaakt van stof adviseren we om per twee weken de box af te stoffen met een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat het losse vuil makkelijk verwijderd wordt. Heb je een leren boxspring? Stof deze dan alleen af en nog belangrijker: zet de boxspring niet in de directe zon of tegen de verwarming aan. Dit kan ertoe leiden dat het leer uitdroogt en scheurt. Daarnaast is het verstandig om je slaapkamer regelmatig te luchten.

Een boxspring online bestellen bij Bosch Bedding

Online een boxspring bestellen was nog nooit zo makkelijk. We hebben verschillende boxsprings bedden verkrijgbaar. Naast de standaard boxspring kun je ook heel makkelijk je wensen eraan toevoegen. Je profiteert bij ons altijd van scherpe prijzen: een voordelige boxspring vind je bij Bosch Bedding!

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, of kom langs bij één van onze winkels in Rotterdam of Vianen. Onze slaapexperts vertellen je alles over de verschillende soorten boxsprings en matrassen.