De invloed van een elektrische boxspring op rugklachten

De invloed van een elektrische boxspring op rugklachten

Last van rugklachten? Dan ben je wellicht op zoek naar manieren om je pijn te verlichten en je slaapkwaliteit te verbeteren. Een elektrische boxspring kan een waardevolle oplossing zijn. In dit blogartikel bespreken we de invloed van een elektrische boxspring op rugklachten en beantwoorden we veelgestelde vragen.

Invloed van boxspring op rugklachten

Een goede boxspring biedt ondersteuning aan je lichaam en helpt je ruggengraat in een neutrale positie te houden. Dit is belangrijk om rugklachten te voorkomen of te verlichten. Een elektrische boxspring heeft extra voordelen:

Er zijn verschillende manieren waarop een elektrische boxspring rugklachten kan verlichten:

 • Verstelbare posities: Met een elektrische boxspring kun je het hoofdeinde en voeteneinde afzonderlijk verstellen. Dit zorgt voor optimale ondersteuning in verschillende posities, waardoor je rug minder belast wordt.
 • Drukverdeling: Elektrische boxsprings zijn vaak voorzien van pocketvering. Deze veren zorgen voor een betere drukverdeling dan traditionele bonellvering, waardoor je lichaam optimaal wordt ondersteund.
 • Verbeterde doorbloeding: De verstelbare posities van een elektrische boxspring kunnen de doorbloeding in je lichaam bevorderen. Dit kan helpen om rugklachten te verminderen.

Rugklachten en elektrische boxspring

Een elektrische boxspring kan een goede oplossing zijn voor mensen met rugklachten, maar het is belangrijk om te kiezen voor een model dat past bij jouw behoeften. Let op de volgende factoren:

 • Ondersteuning: Kies voor een boxspring met pocketvering en een stevige matras. Deze combinatie zorgt voor optimale ondersteuning van je rug.
 • Verstelbaarheid: Zorg ervoor dat de boxspring verstelbaar is in het hoofdeinde en voeteneinde. Zo kun je de perfecte positie vinden voor jouw lichaam.
 • Comfort: Probeer de boxspring uit voordat je hem koopt. Zo weet je zeker dat hij comfortabel ligt.

Elektrische boxspring bij rugproblemen

Een elektrische boxspring kan een waardevolle toevoeging zijn voor mensen met rugproblemen. De verstelbare posities kunnen de druk op de rug verminderen en de doorbloeding bevorderen, wat pijnverlichting kan bieden. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat een elektrische boxspring geen wondermiddel is. De beste oplossing voor rugklachten is vaak een combinatie van factoren, zoals:

 • Lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging, zoals zwemmen of yoga, kan de rugspieren versterken en rugklachten verminderen.
 • Fysiotherapie: Een fysiotherapeut kan je helpen om oefeningen te doen die gericht zijn op het verbeteren van je houding en het versterken van je rugspieren.
 • Goede matras: Naast een elektrische boxspring is het ook belangrijk om te kiezen voor een goede matras die past bij jouw lichaamsgewicht en slaaphouding.

Kan een elektrische boxspring mijn rugklachten volledig verhelpen?

Een elektrische boxspring is in principe geschikt voor iedereen, maar mensen met ernstige rugproblemen of aandoeningen raadplegen best eerst hun arts.

Is een elektrische boxspring geschikt voor iedereen?

Er zijn verschillende factoren om te overwegen, zoals de verstelmogelijkheden, de kwaliteit van de motor, de garantie en het prijskaartje. Laat je goed adviseren door een specialist om de juiste boxspring te vinden voor jouw behoeften.

Wat kost een elektrische boxspring?

De gemiddelde prijs van een goede boxspring bedraagt tussen de €1000-, en €2000-,. De prijs van een elektrische boxspring varieert van €1000 tot €3000, afhankelijk van de kwaliteit, functionaliteit en merk.

Waar kan ik een elektrische boxspring kopen?

Elektrische boxsprings zijn te koop bij beddenwinkels, online webshops en speciaalzaken. Bekijk gerust de elektrische boxsprings zoals boxspring met tv lift uit ons aanbod en plaats een bestelling in de webshop, breng een bezoek aan een van onze showrooms. Wanneer je hulp nodig hebt bij de aankoop van een geschikt exemplaar denken we graag met je mee.

Tips bij de aanschaf van een elektrische boxspring

We geven je een aantal tips die je helpen bij het maken van een keuze:

 • Combineer een elektrische boxspring met een goede matras. De matras moet passen bij jouw lichaamsgewicht en slaaphouding.
 • Gebruik een kussen dat je nek goed ondersteunt.
 • Doe regelmatig oefeningen om je rugspieren te versterken.
 • Raadpleeg je arts als je ernstige rugproblemen hebt.

Raadpleeg een professional

Een elektrische boxspring kan een waardevolle toevoeging zijn voor mensen met rugklachten. De verstelbare functies kunnen de druk op de rug verlichten, de circulatie verbeteren en spieren ontspannen. Dit kan leiden tot een betere nachtrust en minder pijnklachten.

De informatie in dit blogartikel is bedoeld ter informatie en mag niet worden beschouwd als medisch advies. Raadpleeg altijd een arts of andere medische professional voor diagnose en behandeling van rugklachten.