Het belang van goede matrasbescherming bij een bed met ingebouwde opberglades

Het belang van goede matrasbescherming bij een bed met ingebouwde opberglades

Een bed met ingebouwde opbergruimte, zoals een boxspring met opberglades, biedt allerlei voordelen. Er zijn helaas ook enkele uitdagingen. Bijvoorbeeld als het gaat om het beschermen van je matras: omdat het vaak regelmatig open en dicht gaat, wordt het matras vaak samengevouwen, met snellere slijtage en een kortere levensduur als gevolg. De oplossing? Een goede matrasbeschermer! In dit blogartikel vertellen we je alles over het belang van een goede matrasbescherming bij een bed of boxspring met ingebouwde opberglades.

Boxspring met opbergruimte extra kwetsbaar

Een bed met ingebouwde opbergruimte is een slimme en praktische oplossing voor wie extra opslag zoekt zonder aan kostbare ruimte in te leveren. Er zijn echter ook nadelen: om bij de ingebouwde opbergruimte te komen moet het matras, middels een hiervoor ontworpen mechanisme, worden opgetild. Doe je dit vaak, dan betekent dit dat het matras regelmatig wordt samengevouwen. Dit zorgt voor slijtage en dus voor een kortere levensduur. Vooral de randen en hoeken van het matras zijn kwetsbaar voor beschadiging. Daarnaast hebben bedden met ingebouwde opbergruimte een groter risico op vochtophoping, schimmelvorming en stof en vuil.

De voordelen van een matrasbeschermer voor je boxspring

Kortom, heb je een boxspring met opbergruimte, dan is de kans aanwezig dat je matras minder lang meegaat. Dit is gelukkig te voorkomen met een degelijk matrasbeschermer. Zo’n matrasbeschermer heeft meerdere voordelen:

1. Langere levensduur

Een matrasbeschermer functioneert als extra beschermende laag en vangt de impact van deze bewegingen grotendeels op. Dit voorkomt slijtage van het matras zelf en verlengt de levensduur.

2. Bescherming tegen vuil en stof

Natuurlijk biedt een matrasbeschermer ook bescherming tegen vuil en stof. De opbergruimte onder hetmatras kan in de loop der tijd veel stof en vuil verzamelen – stof dat vervolgens in het matras trekt. Ook hier vormt de beschermer een extra barrière tegen.

3. Vocht- en schimmelbescherming

Bovendien zijn boxsprings met opbergruimte gevoelig voor vochtophoping en schimmelvorming, wat de levensduur van het matras kan verkorten. Speciaal hiervoor zijn er waterdichte matrasbeschermers die vochtophoping en schimmelvorming tegengaan.

4. Algehele hygiëne

Ook voor bedden of boxsprings zonder extra opbergruimte bieden matrasbescherming algehele bescherming en extra hygiëne. Een matrasbeschermer houdt het matras schoon en gaat allergenen zoals huisstofmijt tegen.

Verschillende soorten matrasbescherming

We maken onderscheid tussen verschillende soorten matrasbescherming:

  • Waterdichte modellen: deze houden vocht en dus schimmel tegen en zijn hiermee ideaal voor mensen die bescherming tegen vocht en schimmel zoeken
  • Antiallergene matrasbeschermers: speciaal ontworpen om huismijt en allergenen buiten te houden
  • Gevoerde beschermer: zorgt voor extra comfort én beschermen extra tegen slijtage
  • Alles-in-één matrasbeschermers: bieden maximale bescherming tegen vocht, stof, vuil én slijtage door opvouwen

Andere oplossing: bescherm je matras in bed met ingebouwde opberglades

Een andere oplossing is om, in plaats van een ‘standaard’ bed met opbergruimte, te kiezen voor een bed met opberglades. Om deze te bereiken hoef je het namelijk matras niet op te tillen of op te vouwen. Hou er wel rekening mee dat je hiervoor genoeg ruimte nodig hebt aan de weerzijden van het bed en dat boxsprings met ingebouwde lades doorgaans prijziger zijn.

Bosch Bedding: de beste boxsprings, matrassen & meer

Voor topkwaliteit boxsprings met ingebouwde opbergruimte ben je bij Bosch Bedding aan het juiste adres. Ontdek ons uitgebreide, kies de boxspring die aan jouw wensen voldoet en plaats direct je bestelling! Probeer je het bed liever eerst in het echt uit? Schroom dan niet om een bezoekje te brengen aan onze showroom. Ook voor vragen, bijvoorbeeld over matrasbeschermers voor boxsprings met extra opbergruimte, kun je bij ons terecht. In dat geval kun je het beste vrijblijvend contact met ons opnemen.