De boxsprings van 200×210 cm zijn kingsize boxsprings waarbij u nooit te weinig ruimte zult hebben in bed. De boxsprings zijn uitgevoerd met de meest comfortabele top matrassen met een lange levensduur. Bij een boxspring van 200×210 heeft u de mogelijkheid om jarenlang te genieten van een extra breed slaapcomfort.

Hoe groot is een 200×210 boxspring?

Een boxspring van 200×210 is 200 centimeter breed en 210 centimeter lang. Het hoofdbord van een een 200cm brede boxspring is of gelijk aan de boxspring of u kunt kiezen voor 10cm breder aan beide zijden. De dikte van het hoofdbord is afhankelijk van het gekozen model. De afmetingen van de 200×210 boxsprings zijn 2 persoons boxsprings. De hoogte van de boxspring verschilt per model boxspring. Er bestaan namelijk verschillende soort matrassen, boxen en poten.

Wat zijn boxsprings

De naam boxspring zegt het zelf al; bak met een pocketvering matras (zak met metalen veren). De boxspring word vaak door hotels gebruikt omdat dit slaapsysteem erg duurzaam en extreem comfortabel is.

Boxsprings bestellen: boschbedding.nl

Opbouw:

De boxspring bestaat uit een solide stevige box wat zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning, dan een matras met daarin bonellvering of pocketvering, daar bovenop wordt een topmatras gebruikt. Een gemiddelde boxspring is tussen de 50 en 75 cm hoog. De boxspring biedt in het algemeen een uitstekende ondersteuning en het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld, daarnaast heeft de boxspring een zeer goede vochtregulerende werking. In combinatie met een koudschuim topmatras zal dit nog beter zijn. Als u op zoek bent naar een drukverlagend slaapcomfort door drukpunt klachten kies dan een traagschuim topmatras, als u meer op zoek bent naar een zacht comfort kies dan een latex topmatras

 

Wat is een kingsize boxspring?

Het verschilt per land wat de maat is voor een kingsize boxspring. Met een 200×200 of een 200×210 boxspring wordt in Nederland en Belgie vaak een kingsize boxspring bedoeld. Met deze maat is er genoeg ruimte voor twee  personen om royaal te kunnen slapen.