Boxspring, wat is het?

Een boxspring is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig. De meest populaire bedvorm is tegenwoordig een boxspring. U ziet dan ook dat elke beddewinkel een groot assortiment aan boxsprings aanbiedt.  Tevens is de boxspring een veel gebruikte bedvorm in hotels. Maar wat is een boxspring? Een boxspring is letterlijk vertaald een “box vol met springveren”. Het is een comfortabele, verende en ventilerende bedvorm.

Werking van een boxspring

De samenstelling van het matras zorgt ervoor dat het matras een vochtregulerende en ventilerende werking heeft. Dit verhoogt het slaapcomfort en daarnaast wordt de duurzaamheid van het matras vergroot. Door de samenstelling van veren wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld over het gehele matras.

Levensduur boxspring

De levensduur van een boxspring is afhankelijk van diverse variabelen. De belangrijkste zijn het merk en de kwaliteit van de boxspring. Het is dan ook van belang om eerst verschillende boxspring reviews te lezen over boxsprings voordat u er een koopt. Daarnaast speelt het gewicht een belangrijke rol. Deze dient overeen te komen met het soort boxspring aanbieding. De verschillende boxsprings zijn namelijk gemaakt op basis van type slapers en dus ook het gewicht van een slaper.

Wat zijn de beste boxsprings

Het is moeilijk om goed antwoord te geven op de vraag wat de beste boxspring is. Dit is namelijk erg afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, uw lichaamsbouw, wat u mooi vindt en natuurlijk het budget wat u te besteden heeft. Laat u dus goed informeren voordat u een goedkope boxspring koopt. Dit zorgt ervoor dat u te allen tijde de juiste keuze maakt.