Een opklapbed kopen? Bekijk ons assortiment

Waarom een opklapbed?

Een opklapbed ook wel vouwbed genoemd heeft vele voordelen. Het kan zijn dat u naar een opklapbed op zoek bent omdat u in een klein huis woont met kleine kamers, en elke vierkante meter beschikbaar moet zijn. Of u heeft een werkkamer die ook mag fungeren als logeerkamer, maar de ruimte is beperkt. U wilt een snel verplaatsbaar of vouwbaar bed die mee kan in de auto, op de bood of met ander vervoer. Of u vind simpelweg een extra bed in één van uw kamers niet mooi staan en wilt deze kunnen opbergen nadat de loge weg is.

Dan misschien nog wel het meest belangrijke argument die heerst onder studenten of beginners met een appartement in de binnenstad. Deze appartementen of kamers zijn zo klein, dat zelfs het gehele woonoppervlak uit één enkele kamer bestaat. Dan is elke ruimtebesparend meubel gewenst.

Onderdelen van een opklapbed

Een opklapbed oftewel vouwbed bestaat uit een inklapbaar onderstel van spiraalbodem of lattenbodem gemaakt. Onder de bodem zitten uitvouwbare stangen verwerkt en in het midden rusten de stangen op wieltjes zodat het opklapbed makkelijk uit en in elkaar te schuiven is. De buitenste poten zijn voorzien van een rubberlaag waardoor het opklapbed stabiel op de grond staat zonder dat het zal verschuiven in de slaap. Boven op het opvouwbare onderstel bevindt zich een polyether matras bestaande uit comfortschuim die ideaal geschikt is om op te vouwen en weer uit vouwen. Het matras is gemaakt om tegen een stootje te kunnen, maar is dik genoeg om uw lichaam goed en comfortabel te kunnen ondersteunen.

Meerdere soorten en maten

De maat en het soort opklapbed kunt u kiezen zolang de voorraad strekt. U kunt voor een klein eenpersoons opklapbed kiezen of voor een twijfelaar van 1.40 meter breed. Mocht u uitzonderlijke maten willen bestellen dan kunt u altijd bij onze winkels terecht voor de mogelijkheden.

Lage prijs en toch een goede nachtrust!

Een opklapbed is bij Boschbedding betaalbaar en wordt gratis thuis afgeleverd. Wilt u het opklapbed meteen mee naar huis nemen? Dat kan ook, en past gemakkelijk bij u in de auto. Ervaart nu een optimaal gebruikersgemak door de simpele handeling van uitklappen en weer en het weer opvouwen van het opklapbed. U zult veel verschil ervaren tussen een opklapbed en bijvoorbeeld een luchtbed of een slaapbank. Bij het opklapbed ervaart u geen naden en/of gleuven die uw nachtrust kunnen verstoren. Het beddengoed kunt u apart opbergen van het opklapbed. Het matras daarentegen blijft gekoppeld aan het opklapbed terwijl u hem inklapt en opbergt.