Orthopedisch neksteun kussen

Orthopedische neksteun hoofdkussens vormen zich naar de warmte van het lichaam. Deze zijn gemaakt van  hoogwaardig visco-elastisch schuim (ook wel nasa schuim genoemd). Traagschuim komt langzaam terug in zijn  oorspronkelijke vorm, daardoor behoudt het altijd zijn oorspronkelijke vorm en geeft het de hele nacht een perfecte comfortabele ondersteuning voor hoofd, nek en schouder. Een orthopedisch kussen mag niet ontbreken in uw slaapkamer. U vindt hieronder een aantal van de beste orthopedische traagschuim kussen aanbiedingen.

Drukverlagende  NASA technologie

Traagschuim is ontwikkeld door de NASA. Het schuim zorgde ervoor dat de astronauten niet teveel druk op het lichaam ondervonden door de lancering. Na jaren gebruikt te zijn in ziekenhuizen en zorginstellingen is het ook beschikbaar geworden voor de consumentenmarkt. Het reageert op uw lichaamswarmte en vormt zich daarna langzaam in de juiste en meest comfortabele orthopedische vorm. Hierdoor liggen uw hoofd, nek en schouder in de correcte stand waardoor klachten verminderd en verlicht worden. Een prettige bijkomstigheid is, dat door de houding waarin u slaapt het snurken verminderd, omdat u beter adem kunt halen.

Wat doet een neksteun kussen

Het neksteun kussen heeft in de nek een stevige ondersteuning dat is gemaakt van vormvast materiaal, waar het hoofd op komt te liggen is van een zachtere vulling gemaakt. Neksteun kussens zijn het meest geschikt voor zijslapers. Een neksteun kussen zorgt er voor dat uw nek en schouder in de juiste houding liggen. Hierdoor zult u minder last hebben van lichamelijke klachten, zoals nek, schouder- en rugklachten of mogelijke klachten in de toekomst zult kunnen voorkomen.

Nekklachten

Er zijn veel verschillende soorten nekklachten. De nekklachten kunnen bestaan uit een stijve nek, hoofdpijn vanuit de nek of een chronische nekpijn. Bij hele zware nekklachten zoals een hernia, whiplash, nekslijtage of reumatische klachten, zal de nek zo optimaal mogelijk moeten worden ondersteund en beschermd. Hierdoor zullen nekspieren en nekwervels rust krijgen. Een bezoek aan de fysiotherapeut zal ook zeker zorgen voor verlichting van de klachten. Bij Bosch Bedding kunnen wij u een neksteun hoofdkusssen adviseren die bij uw klachten past. Zo hebben wij ergonomische en orthopedische kussens in onze collectie, gemaakt van traagschuim of latex. Vaak ontstaat dit soort nekklachten door een ongewone slaaphouding. Daarom zijn er ergonomisch gevormde kussens in vele vormen en maten bij ons te koop. Deze zorgen ervoor dat u de slaaphouding aanneemt die het minst belastend is voor hoofd, nek en spieren in uw nek. Onze collectie orthopedische kussens is zorgvuldig samen gesteld door jarenlange ervaring met klanten en fysiotherapeuten. 

Orthopedisch neksteun kussen 

Orthopedisch ergonomische traagschuim kussens hebben een speciale ondersteunende rol, met soms ook nog een uitsparing om uw hoofd, nek en schouder nog beter te ondersteunen. Het traagschuim kusssen is bedoeld voor de echte probleemslaper die op zoek is naar de ideale lighouding. 

 • Orthopedisch neksteun kussen vormt naar de contouren van hoofd, nek en schouder
 • Reageert op warmte
 • Verlaagt de druk op spieren en gewrichten en vermindert nekpijn
 • Vermindert snurken, hoofdpijn, slapeloosheid en stress
 • Hoes afneembaar en wasbaar op 40 graden

Orthopedisch traagschuim neksteun kussen

Een orthopedisch traagschuim kussen ondersteunt je hoofd, nek en schouder door zijn anatomische vorm op de perfecte manier.  U kunt kiezen uit 2 verschillende neksteun hoogtes. Ons orthopedische traagschuim kussen is gemaakt van opencellig structuurschuim. Hierdoor zorgt het materiaal voor een prettig slaapklimaat in bed en u voorkomt ook nog nek, schouder- en rugklachten. Als u extreem veel last heeft van transpireren neem dan ons kussen gemaakt van cool gel met traagschuim om een nog beter slaapklimaat te creëren in uw slaapkamer.

 • Aanbevolen door fysiotherapeuten en dokters
 • Orthopedisch traagschuim kussen zorgt voor een gezonde en goede nachtrust
 • Drukverlagend en een stabiele ondersteuning van nek en hoofd
 • Geschikt voor rug, zij- en buikslapers. De zijslapers hebben meer baat bij een hoog kussen, buikslapers bij een laag kussen

Is een goed orthopedisch neksteun kussen belangrijk is  

Overdag tijdens ons werk of sporten corrigeren we onze houding automatisch zonder dat we dat zelf merken. Maar als we gaan slapen vervalt deze functie en zakt ons lichaam in de meeste vreemde houdingen. Wanneer we deze houding niet zouden corrigeren door een goed matras of een goed kussen, worden we wakker met klachten en zullen we ons ook zeker niet fit voelen. Dus slaapt u bijvoorbeeld op een opschudkussen of propkussen en blijft u klachten houden, denk dan zeker eens aan een anatomisch gevormd kussen. Een goed kussen zal er voor zorgen dat uw hoofd niet ver wegzakt en dat uw hoofd ten opzichte van uw wervelkolom recht blijft liggen. Om te zorgen dat uw lichaam in de juiste houding komt te liggen is het ook belangrijk dat u de juiste dikte van uw hoofdkussen kiest tijdens uw slaap. Het kussen mag nooit veel dikker zijn dan de breedte van uw schouder. Een kussen kopen is niet makkelijk, bestel online of kom gerust eens langs voor een goed slaapadvies in onze winkel. 

Specificaties van een goed orthopedisch neksteun kussen:

 • De ruggenwervel en nek blijven in liggen in één rechte lijn
 • Geeft het hoofd voldoende comfort tijdens de nachtrust
 • De nekwervels worden optimaal ondersteund
 • Transpiratie vocht wordt goed verwerkt
 • Laat uw schouder niet te ver wegzakken in het matras
 • Het kussen is niet veel breder als de schouder

Orthopedisch traagschuim neksteun kussen kopen

Alleen met de juiste ondersteuning kan je comfortabel slapen in bed. Dus wordt u wel eens wakker met een pijnlijke of stijve nek? Met een traagschuim kussen kan je hier snel een eind aan maken. De druk wordt namelijk gelijkmatig verspreid, hierdoor kan het orthopedisch traagschuim kussen voldoende ondersteuning bieden. Dus koop vandaag nog online een traagschuim kussen bij Bosch Bedding en ontvang die morgen al in huis. Zodat u ook elke ochtend weer energiek en uitgerust wakker wordt en fit aan een nieuwe dag kan beginnen.

Specificaties orthopedisch kussen:

– Materiaal: 100% Traagschuim (polyurethaan) kern

– Past in alle kussenslopen

– Zachte buitenlaag

– Buitenhoes is wasbaar (op 40 graden)