Een goed topdekmatras 200×200 past zich aan het lichaam aan. Het biedt een goede ondersteuning en vorm naar het lichaam. Daarnaast zorgt het voor ventilatie tijdens het slapen en een gevoel van comfort. De dikte van de topper bepaald mede het effect van het soort materiaal wat u kiest, comfortschuim, koudschuim of traagschuim.

  • Betalen bij levering
  • 90 Dagen slaapgarantie
  • Gratis thuisbezorgd
{{block type=”catalog/product_list” category_id=”14″ template=”catalog/product/list_seo.phtml”}}
 

Wat is een topdekmatras 200×200

Een topdekmatras is de bovenste laag van een boxspring combinatie. Het is een aanvullende comfortlaag bovenop het matras. Waar het matras het gewicht van uw lichaam draagt. Zorgt het topdekmatras voor de comfortlaag en de extra aanvulling. Zo kan een topdekmatras een hard matras zachter doen aanvoelen. Zorgt een topper ervoor dat het lichaam beter kan ademen. Ondanks dat een topper erg dun is moet de werking niet worden onderschat. Er zijn doorgaans 3 materialen die u kunt kiezen voor een topdekmatras 200×200. Comfortschuim, koudschuim en/of traagschuim.

Betere ventilatie en ondersteuning

Een 200×200 topdekmatras zorgt voor een extra laag die beter ventileert. Zo wordt door de open celstructuur de warmte van het lichaam beter afgevoerd. Wanneer u het snel warm krijgt tijdens het slapen of veel transpireert dan raden wij aan goed op de ventilatie van het topdekmatras. Wanneer u aan het rondkijken bent in onze webshop let dan goed op de beschrijving van de producten. Deze geven aan welke werking elk materiaal heeft. Om u beter op weg te helpen hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van de verschillende materialen en hun werking.

Werking Comfortschuim

Een Comfortschuim topdekmatras 200×200 heeft een dichtheid van 30 kg/m3. Het grote voordeel hiervan is dat het minder warm aanvoelt. Daarnaast biedt het goede ventilatie en ondersteuning tijdens het slapen. Ons comfort schuim heeft een open celstructuur en is van geschuimde kwaliteit en is tevens geprofileerd aan de onderzijde. Dit schuim is heerlijk om op te slapen. Dit is tevens ook het meest gebruikte materiaal en is van toepassing op de meeste slapers.

Werking Koudschuim

HR, ofwel high resistance foam topmatras heeft een dichtheid van 40 kg/m3. Het voordeel hiervan is dat het minder warm aanvoelt en ventileert beter door de geprofileerde tussenlaag van de Medi Line HR. Doordat er nog voldoende lucht door het matras circuleert is het aanmerkelijk minder temperatuurgevoelig, waardoor het in de winter ook direct comfortabel aanvoelt. Ons HR heeft een open celstructuur, is van geschuimde kwaliteit en is tevens geprofileerd aan de onderzijde.

Werking Traagschuim

Traagschuim topmatras 200×200 zijn een bijzonder soort visco-elastisch schuim. De oorsprong van dit schuim ligt in de ruimtevaart. In de jaren ‘70 werd door de NASA veel onderzoek gedaan naar ruimtepakken die optimaal drukverlagend moesten werken. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat traagschuim de optimale drukverdeler is. Het grote voordeel van dit materiaal is dus de enorme drukverlaging bij belasting, ongeacht lichaamsgewicht of -grootte. Het materiaal reageert op (lichaams)warmte, waardoor het op de plekken met de meeste belasting meer doorveert dan op de plekken met mindere belasting. Hierdoor wordt de drukbelasting bij onze topper matrassen optimaal verdeeld en krijgt u minder last van spier en gewrichts klachten.

Werking Latex

Latex topmatras 200×200 is een natuurlijk rubbersoort welk erg veerkrachtig is. Dit materiaal heeft een hoge elasticiteit en is erg goed voor vochtregulering. Latex kunt u zien als een tussen oplossing van koudschuim en traagschuim. Door de dichte cell structuur zuigt het geen vocht op tijdens het transpireren. Tevens biedt het enige ondersteuning tijdens het slapen.

Advies bij uw aankoop

Hier bij Boschbedding staat u als klant voorrop. Wij hebben een team van slaapexperts die u kunnen assisteren bij het maken van een keuze. Deze hebben jarenlange ervaring en weten precies welke combinatie uw lichaam nodig heeft. Voor een topdekmatras 200×200 neemt u kunt contact op via de mail, whatsapp of via de telefoon.