Wat zijn de voordelen van een boxspring matras?
Wat zijn de voordelen van een boxspring matras?

Wat zijn de voordelen van een boxspring matras?

 

BIG Boxspring Olijfgroen

Het kiezen van het juiste matras kan een enorme impact hebben op je slaapkwaliteit. Een van de populairste opties op de markt is de boxspring. Niet alleen in de luxe hotelkamers staan de boxsprings te schitteren, ook thuis kiezen steeds meer mensen voor een boxspring. Maar wat zijn de voordelen van een boxspring matras? We vertellen het je gauw!

Wat is een boxspring?

Laten we beginnen met uitleggen wat een boxspring precies is. Een boxspring is een type bed dat bestaat uit een matras en een gestoffeerde bedbodem. De bedbodem is gevuld met veren, wat bijdraagt aan het ultieme comfort dat boxsprings bieden. Het unieke aan een boxspring is de combinatie van een boven- en ondermatras. Het ondermatras is een robuuste, met veren gevulde basis die de bovenmatras ondersteunt. Dit bovenmatras is vaak gemaakt van verschillende materialen zoals schuim, latex of pocketveren.

De voordelen van een boxspring matras:

1. Superieur comfort

Stel je voor dat je na een lange dag werken in bed glijdt en voelt hoe het matras perfect naar je lichaam vormt. Dat is precies wat een boxspring doet. De springveren in de bedbodem en de bovenmatras passen zich aan je lichaam aan, waardoor je ultiem comfort ervaart.

2. Ultieme ondersteuning

Boxsprings bieden ook uitstekende ondersteuning. De springveren in de bedbodem zorgen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling, waardoor drukpunten worden verminderd en je rug wordt ontlast.

3. Duurzaam en robuust

Boxspring bedden staan bekend om hun duurzaamheid. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan, dankzij hun sterke constructie en kwaliteitsmaterialen. Dit maakt ze een uitstekende investering op lange termijn.

4. Goede ventilatie

Boxsprings zijn ontworpen om uitstekende luchtcirculatie te bieden, wat helpt om je lichaamstemperatuur te reguleren tijdens het slapen. Dit zorgt voor een koeler en comfortabeler slaapoppervlak.

5. Gemakkelijk in onderhoud

Boxspring matrassen zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben minder neiging tot verzakken en slijten dan traditionele matrassen. De afneembare en wasbare hoes maakt het gemakkelijk om ze schoon en fris te houden.

6. Verscheidenheid aan ontwerpen

Boxsprings zijn er in een verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen, zodat je een bed kunt kiezen dat past bij de inrichting van je slaapkamer. Of je nu houdt van een klassieke, moderne, rustieke of minimalistische stijl, er is altijd een boxspring voor jou beschikbaar.

7. Verhoogde hoogte

Boxsprings bieden ook een verhoogde hoogte in vergelijking met traditionele matrassen, wat het in- en uitstappen uit bed gemakkelijker maakt. Deze verhoogde hoogte kan vooral gunstig zijn voor ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen.

Is een boxspring geschikt voor jou?

Boxsprings zijn ideaal voor bijna iedereen. Ze zijn bijzonder gunstig voor mensen die waarde hechten aan comfort en ondersteuning. Als je rugklachten hebt, kan een boxspring helpen om de druk te verminderen en je een betere nachtrust te geven. Heb jij het graag koel in bed? Dan is een boxspring matras wellicht een minder goed idee. Het is goed mogelijk dat je vindt dat het matras minder ademend is dan andere matrassen.

Hoe kies je de juiste boxspring?

Het kiezen van de juiste boxspring hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Denk na over je slaapgewoonten, je fysieke gezondheid en je budget voordat je een keuze maakt. Maak gebruik van onze keuzehulp als je er niet uitkomt. Je doorloopt een aantal stappen, zo beantwoord je vragen over je lengte, gewicht en wat voor boxspring je mooi vindt. De keuzehulp neemt je makkelijk en snel mee in het keuzeproces.

1
2
3
4

Kom langs in een van onze showrooms

Ben je overtuigd geraakt van de vele voordelen en sta je open voor een nieuw boxspring matras? Bekijk online ons ruime aanbod, of kom langs in een van onze showrooms in Rotterdam of Vianen. Onze slaapadviseurs helpen je de beste boxspring te vinden.