Een boxspring is vanaf 2010 in vogelvlucht populair geworden. Dit wil zeggen dat 80% van de slaapindustrie inspeelt op de behoefte van de klant. De klant koopt 4 van de 5 keer een boxspring is gebleken uit onderzoek. Maar waarom? De looks en de uitstraling spelen een grote rol. Men wilt tegenwoordig een groot en rustig meubel in de slaapkamer. Een ” Groot” meubel blijkt meer ruimte te creëren voor het oog, zelfs in een kleine slaapkamer. De “rust” wordt met een boxspring gecreëerd doordat de gekozen stof kan wordt doorgevoerd in de bekleding van zowel de ombouw van de box als het matras, het hoofboard en zelfs het topdek-matras.

Een boxspring, en zijn voordelen

Het tweede omslagpunt om voor een boxspring te kiezen is het comfort en de ondersteuning die een boxspring biedt. Door het gebruik van pocketvering in de matrassen en de onderbox vindt er een dubbele vering plaats waardoor het gevoel van een hotelbed wordt gecreëerd. Een hotel ervaring staat hoog in het vaandel op het gebiedt van slaapbeleving. En laten de meeste hotels nu weer gebruik maken van een boxspring. Zo is de cirkel weer rond. Door de drie lagen van de boxspring, kan er gewerkt worden met een ultra ondersteunende functie vanuit het matras. Het topdek-matras biedt namelijk verzachting en comfort waardoor het matras extra ondersteunend en dus harder kan worden uitgevoerd met meer pocketvering dan normaal.

Drie lagen en de functies hiervan:

De box

De drager van het matras, en het onderdeel dat de hoogte oftewel het instapcomfort bepaald. Tevens is de box elektrisch uit te voeren.

Het matras

Het matras bestaat uit 500 of 1000 pocketveren. Deze keuze berust op gewicht en matras sterkte in lighouding.

Het topdek-matras

Het topdek-matras heeft drie verschillende voeringen. U kunt kiezen voor een NASA-voering een latexvoering en een HR koud schuim voering.

Een boxspring hoeft niet onbetaalbaar te zijn!

Een misverstand komt voor in de veronderstelling dat een boxspring onbetaalbaar is en alleen bestemd is voor grootverdieners. Niets is minder waar. Bij Boschbedding kunt u al vanaf 549,- euro een samengestelde complete boxspring kopen.

Een goede oriëntatie is het halve werk!

Wij als team van Boschbedding stellen het geven van juiste informatie en persoonlijk advies voorop bij onze diensten. U kunt zich op de site goed oriënteren maar mocht u verder nog vragen hebben dan staan wij u telefonisch of persoonlijk in de winkel te woord.