Goede hoofdkussens vormen zich naar de warmte van het lichaam. En zijn gemaakt van  hoogwaardig visco-elastisch schuim (ook wel NASA schuim genoemd) . Traagschuim komt langzaam terug in zijn  oorspronkelijke vorm, daardoor behoud het altijd zijn oorspronkelijke vorm en geeft het de hele nacht een perfecte comfortabele ondersteuning voor hoofd, nek en schouder. Een orthopedisch kussen mag niet ontbreken in uw slaapkamer. U vindt hieronder een aantal van de beste hoofdkussen aanbiedingen.

 {{block type=”catalog/product_list” category_id=”20″ template=”catalog/product/list_seo.phtml”}}

Drukverlagende NASA technologie

Traagschuim is ontwikkeld door de NASA. Het schuim zorgde ervoor dat de astronauten niet teveel druk op het lichaam ondervonden door de lancering. Na jaren gebruikt te zijn in ziekenhuizen en zorginstellingen is het ook beschikbaar geworden voor de consumentenmarkt. Het reageert op uw lichaamswarmte en vormt zich daarna langzaam in de juiste en meest comfortabele orthopedische vorm. Hierdoor liggen uw hoofd, nek en schouder in de correcte stand waardoor klachten verminderd en verlicht worden. Een prettige bijkomstigheid is, dat door de houding waarin u slaapt het snurken verminderd omdat u beter adem kunt halen.

Nekklachten

Er zijn veel verschillende soorten nekklachten. De nekklachten kunnen bestaan uit een stijve nek, hoofdpijn vanuit de nek, of een chronische nekpijn. Bij hele zware nekklachten zoals een hernia, whiplash, nekslijtage of reumatische klachten, zal de nek zo optimaal mogelijk moeten worden ondersteund en beschermt. Hierdoor zullen nekspieren en nekwervels rust krijgen. Een bezoek aan de fysiotherapeut zal ook zeker zorgen voor verlichting van de klachten. Bij Bosch Bedding kunnen wij u een neksteun hoofd kusssen adviseren die bij uw klachten past. Zo hebben wij ergonomische en orthopedische kussens in onze collectie, gemaakt van traagschuim of latex. Vaak ontstaat dit soort nekklachten door een ongewone slaaphouding. Daarom zijn er ergonomisch gevormde kussens in vele vormen en maten bij ons te koop die ervoor zorgen dat u de slaaphouding aanneemt die het minst belastend is voor hoofd, nek en spieren in uw nek. Onze collectie orthopedische kussens is zorgvuldig samen gesteld door jarenlange ervaring met klanten en fysiotherapeuten. 

Orthopedisch traagschuim kussen

Orthopedisch ergonomische traagschuimkussens hebben een speciale ondersteunende rol met soms ook nog een uitsparing om uw hoofd, nek en schouder nog beter te ondersteunen. Het traagschuim kusssen is bedoelt voor de echte probleemslapers die op zoek zijn naar de ideale lighouding. Zodat u pijnloos en in een natuurlijke stand zult kunnen slapen. 

 • Vormt naar de contouren van hoofd, nek en schouder
 • Reageert op warmte
 • Verlaagt de druk op spieren en gewrichten en vermindert nekpijn
 • Vermindert snurken, hoofdpijn, slapeloosheid en stress.
 • Afneembare hoes, wasbaar op 30 graden

Een goed kussen is belangrijk  

Overdag tijdens ons werk of sporten corrigeren we onze houding automatisch zonder dat we dat zelf merken. Maar als we gaan slapen vervalt deze functie, en zakt ons lichaam in de meeste vreemde houdingen. Wanneer we deze houding niet zouden corrigeren door een goed matras of een goed kussen, worden we wakker met klachten en zullen we ons ook zeker niet fit voelen. Dus slaapt u bijvoorbeeld op een opschudkussen of propkussen en blijft u klachten houden denk dan zeker eens aan een anatomisch gevormd goed kussen. Een goed kussen zal er voor zorgen dat uw hoofd niet te ver wegzakt en dat uw hoofd ten opzichte van uw wervel kolom recht blijft liggen. Om te zorgen dat uw lichaam in de juiste houding komt te liggen is het ook belangrijk dat u de juiste dikte hoofdkussen kiest. Het kussen mag nooit veel dikker zijn dan de breedte van uw schouder. Een kussen kopen is niet makkelijk, bestel online of kom gerust eens langs voor een goed slaapadvies in onze winkel. 

Specificaties van een goed kussen:

 • De ruggenwervel en nek blijven in één rechte lijn liggen
 • Geeft het hoofd voldoende comfort tijdens de nachtrust
 • Ondersteunt de nekwervels optimaal
 • Transpiratie vocht wordt goed verwerkt
 • Laat uwschouder niet te ver weg zakken in het matras
 • Is niet veel breder als de schouder

Goed kussen kopen

Alleen met de juiste ondersteuning kan je comfortabel slapen in bed. Dus word u weleens wakker met een pijnlijke of stijve nek. Met een goed hoofdkussen kan je hier snel een eind aan maken, de druk word namelijk gelijkmatig verspreid. Een goed hoofdkussen moet voldoende ondersteuning bieden. Koop vandaag nog online een kussen bij Bosch Bedding en ontvang die morgen al in huis. Zodat u ook elke ochtend weer energiek en uittgerust wakker wordt en fit aan een nieuwe dag kan beginnen.

Memoryfoam kussen

Memory foam  is een ander woord voor traagschuim. Doordat het kussen gemaakt is van een specifiek materiaal, verdeelt het gewicht zich gelijkmatig over het  memoryfoam kussen. Je slaapt veel comfortabeler als voorheen!

Specificaties goed kussen:

– Materiaal: 100% Traagschuim (polyurethaan) kern

– Past in alle kussenslopen

– Zachte buitenlaag

– Buitenhoes is wasbaar (op 30 graden)