Het ontstaan van het KING matras

 

Eén van de eerste mensen die op een matras sliepen was King George de 5e. King George heeft bijgedragen aan de naam van het matras, het King matras. Doordat er vanuit het Koningshuis interesse was in het King matras werden de matrassen al snel gedistribueerd in de duurste hotels van Londen. Naast dure hotels was een matras alleen besteed aan de rijksten der rijken. Pas tijdens de industriële revolutie werden matrassen opgenomen in massaproductie en werd een matras voor bijna iedereen betaalbaar.

 

King matras, kwaliteit door jarenlange ervaring

In het jaar 1900 werd door Marshall Coils een binnenvering matras ontwikkelen met een spiraal veer. Deze manier van matrassen maken was in die tijd nieuw en zorgde voor een goed slaapcomfort. Jaren later in de jaren 70 vond de uitvinder Dhr. Dunlop de technologie uit om gevulkaniseerd polyetherschuim en rubberlatexschuim te maken. Wat later verder werd ontwikkeld in koudschuim en traagschuim.

{{block type=”catalog/product_list” category_id=”46″ template=”catalog/product/list_seo.phtml”}}

Wat is het verschil tussen koud- en traagschuim?

Veel matrassen worden standaard geleverd met een koudschuim kern. Het materiaal waar koudschuim van is gemaakt heeft een ventilerende werking en geeft voldoende veerkracht bij het slapen. Een voordeel van een ventilerend matras is dat transpiratievocht in de nacht goed kan worden afgevoerd. Traagschuim is daarentegen drukverlagend en houdt warmte vast. Een traagschuim matras vormt zich naar uw lichaam en wordt daarom ook veel geadviseerd voor mensen met lichaamsklachten. Vroeger konden koud- en traagschuim matrassen alleen worden besteld door het Britse Koningshuis.

Kwaliteit door vakmensen

Het King matras wordt nog altijd op dezelfde manier gemaakt als 100 jaar geleden. Grootste verschil is alleen dat hedendaagse technologieën zijn toegepast om de kwaliteit te verhogen. Denk hierbij aan speciaal traagschuim met cooling gel voor een fris en drukverlagende slaap ervaring. Het verschil in kwaliteit met een normaal matras zit hem in de kern. Vroeger werden alle matrassen met een bonellvering gemaakt, welke het lichaam minder goed ondersteund. In het King matras zit een hypermodern pocketvering systeem met 2000 veren. Deze veren zijn omwikkeld met zakjes die het slaapcomfort verhogen en hierdoor uw lichaam individueel kunnen ondersteunen. Daarnaast is het King matras voorzien van 9 comfort zones waardoor er een nog betere ondersteuning aan het lichaam word gegeven tijdens het slapen.

Waarom een goede nachtrust belangrijk is

Een goede nachtrust is niet voor iedereen iets vanzelfsprekend, maar draagt wel bij aan een gezonde levensstijl. Wetenschappers uit de medische wereld hebben een direct verband onderzocht tussen een goede nachtrust en uw gezondheid. Naast fysieke gezondheid is uw nachtrust ook van invloed op uw psychische gezondheid. Vandaag de dag staan veel mensen onder druk en moeten presteren op het werk. Het King matras zorgt ervoor dat u iedere dag weer fris aan de dag kan beginnen.

Kiezen voor een King matras is kiezen top kwaliteit maar dan voor betaalbare prijs

Het King matras behoord tot de absolute top in matrassen land. Met een dikte van maar liefst 32 cm dik en het verwerken van koud-, traagschuim, cooling gel, katoen en schapenwol biedt dit matras het ultieme slaap comfort. Het matras is voorzien van 9 slaapcomfort zones voor een optimale ondersteuning van hoofd, nek, schouder, lende, heup, been en knie zones. Dit matras zorgt ervoor dat u vol energie wakker wordt en helemaal fit aan uw dag kunt beginnen!