Waarom je lekker moet slapen als je ouder wordt.

De gouden jaren klinken ronduit heerlijk en ontspannend, nietwaar? Geen zorgen meer over het werk, spelen met je kleinkinderen, tijd om aan je golfswing te werken, en de vrije tijd reizen te maken waar je altijd van gedroomd hebt – klinkt als het beste recept voor leuke dagen en rustgevende nachten. Je zou denken dat senioren geen enkele moeite zouden hebben om ‘s nachts te slapen. Maar vraag iemand die ouder is dan 50 hoe ze slapen, en de kans is groot dat ze een heleboel klachten hebben. Problemen met in slaap vallen, last van spieren en gewrichten en moeite met inslapen. En hoewel pensionering misschien minder stress betekent is een goede nachtrust essentieel voor een langer en gezonder leven. Hoewel veranderingen in de slaapritme normaal zijn naarmate we ouder worden, is slaapgebrek dat niet. Alleen omdat veel volwassenen – vaak ongewild – op minder slaap functioneren als ze ouder worden, wil dat nog niet zeggen dat het gezond voor hen is. Oudere volwassenen hebben evenveel slaap nodig als tijdens hun twintiger jaren. En door te blijven bewegen zul je langer fit blijven.

✅ Gratis thuisbezorgd âœ… Comfortabele uitstap hoogte âœ… Optimale ondersteuning âœ… 90 Dagen slaapgarantie âœ… Betalen bij levering

 

Het vinden van de beste boxspring voor senioren kan een wereld van verschil maken, in de slaapprestaties van jou of je geliefde. Hieronder zie je een selectie van boxsprings met een hogere instap, en een comfortabeler slaapcomfort door een micropocketvering matras. Tegen een meerprijs van €100,- krijgt u een Nasa topmatras dat zorgt voor een drukverlagend slaapcomfort.

Seniorenbed

Bent u op zoek naar een seniorenbed? Op deze pagina leest u alles over de voordelen en gemakken van een éénpersoons seniorenbed, tweepersoons seniorenbed, deelbaar seniorenbed en een elektrisch seniorenbed.

Wat kenmerkt een senioren boxspring van Bosch Bedding?

Een senioren boxspring van Bosch Bedding staat op hogere poten of heeft een dikkere box dan een normaal bed. Hierdoor is het seniorenbed extra hoog voor een beter instapcomfort. Tevens maakt de hoogte het gemakkelijker om de boxspring op te maken. U hoeft niet meer te bukken of gebogen te staan, daardoor wordt de rug niet belast. Er ligt een toplaag op het matras die extra ondersteuning biedt bij bijvoorbeeld rug, nek of gewrichtsklachten. Ook hoeft er geen zwaar matras meer omhoog getild te worden, maar kunt u simpelweg het lichte topdek-matras voorzien van een hoeslaken, zo wordt u vrijgesteld van onnodig zwaar tilwerk tijdens het opmaken van het seniorenbed.

Eénpersoons, tweepersoons of deelbaar seniorenbed

Bij Bosch Bedding kunt u online of in de winkel terecht voor een op maat gemaakte senioren boxspring met de afmeting naar uw wens. Zo kunt u kiezen voor een standaard éénpersoons seniorenbed van 90/200, maar voor net iets meer ruimte kunt u ook bijvoorbeeld kiezen voor een 1.00/2.00 afmeting. Hetzelfde geld voor de lengte. De lengte kan tot 2.20 m. worden uitgevoerd. Een tweepersoons seniorenbed kan uitgevoerd worden met een breedte maat tot 2.00 m., en een lengte tot 2.20 m. Mocht u af en toe met uw partner willen slapen, maar met de keuzemogelijkheid om de bedden uit elkaar te schuiven? Dat kan! Met het deelbaar seniorenbed, kunt u te allen tijden gemakkelijk de bedden uit elkaar schuiven en weer tegen elkaar aan zetten.

Elektrische senioren boxspring

Mocht u zichzelf echt willen verwennen, of is het simpelweg een must voor uw gezondheid, dan kunt u kiezen voor een volledig elektrisch seniorenbed. Als u de rugleuning omhoog zet voor dat u het bed in stapt, heeft u direct een rugsteun, waarna u de rugleuning kunt laten zakken voor een liggende houding. Mocht u televisie willen kijken vanuit bed, dan kan dat met het elektrische seniorenbed vanuit een verantwoorde zit/lig positie met genoeg steun voor uw rug- en nekwervels.

Handige accessoires

U kunt het seniorenbed compleet maken met een keuze uit handige accessoires die uw veiligheid vooropstellen. Zo kunt u het seniorenbed uitrusten met een uitstap verlichting en bijvoorbeeld een uitstaphulp door middel van een omhoog- en omlaagknop voor het gehele bed waardoor u zelf de hoogte kunt instellen. Tevens levert Bosch Bedding extra hoge nachtkastjes in dezelfde stijl als het bed, zodat u gemakkelijk bij uw wekker, boek of leeslamp kunt komen.

U bepaald de uitstraling!

Het type hoofdbord, de kleur en het materiaal kunt u helemaal naar eigen smaak en wens samenstellen. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een gecapitonneerd hoofdbord of juist een strak en tijdloos design. Wij zijn er om u te adviseren, maar u bepaalt uiteindelijk de uitstraling.

Bij bestelling van een seniorenbed bij Bosch Bedding wordt uw seniorenbed altijd gratis aan huis geleverd in heel de Benelux.