Tips om het maximale comfort uit je elektrische boxspring te halen

Tips om het maximale comfort uit je elektrische boxspring te halen

Het comfort van je elektrische boxspring verhogen? Een elektrische boxspring is een functionele en luxueuze toevoeging aan de slaapkamer die ongeëvenaarde comfort biedt. Met de juiste zorg en aandacht haal jij ook het maximale uit je boxspring. Lees gauw verder voor onze tips hoe jij het het ultieme niveau van comfort kunt bereiken en de duurzaamheid van je elektrische boxspring kunt waarborgen.

1. Maak de keuze voor het juiste matras

Alhoewel de aanschaf van een elektrische boxspring al een vooruitgang is op een normale ledikant, is de keuze van het matras cruciaal voor het comfort. Overweeg daarom een matras die zowel ondersteuning als comfort biedt. De soorten schuimrubber die ideaal zijn voor boxspringmatrassen zijn memory foam, latex of hybride matrassen en ervaar zelf het comfort van je elektrische boxspring.

2. Regelmatig onderhoud en schoonmaak

Net als elke investering vereist een elektrische boxspring regelmatig onderhoud en schoonmaak. Maak je boxspringbasis en je matras regelmatig schoon om stof en allergenen te minimaliseren. Doe dit bijvoorbeeld met een (hand)stofzuiger. Controleer verder ook de mechanische onderdelen en zorg ervoor dat ze goed gesmeerd zijn, zodat het bedienen van de boxspring moeiteloos gebeurt.

3. Vind de juiste positionering van het bed

Is de mechaniek van je elektrische boxspring goed gesmeerd en verloopt alles soepel? Experimenteer dan met de verschillende posities die het bed kan aannemen om de beste configuratie voor je lichaam te vinden. De kracht van je elektrische boxspring zit namelijk in de verstelbare functies. Met name voor mensen die last hebben van fysieke klachten, zoals rugpijn, is dit van groot belang.

4. Let op je slaaphouding

Net als dat de positionering belangrijk is, is het ook aan te raden om in een goede houding te liggen. Dit is namelijk belangrijk voor een goede nachtrust. Let op dat je hoofd, nek en ruggenwervel in een neutrale positie liggen en kies hiervoor de matrassen, toppers en kussens die je lichaam voldoende ondersteuning bieden.

5. Investeer in kwalitatief beddengoed

Aanvullend op de juiste matrassen, toppers en kussens, kan hoogwaardig beddengoed een wereld van verschil maken voor hoe je je boxspring beleeft. Door te kiezen voor lakens van zachte natuurlijke materialen zoals 100% katoen of bamboe, ademt je beddengoed en voert het tevens vocht af. Verder dragen de juiste dekbed en kussens bij aan het comfort.

6. Creëer een rustgevende slaapomgeving

De slaapkamer is de ruimte in huis waar je tot rust komt. Daarom is een rustige en opgeruimde sfeer in deze ruimte essentieel. Het gebruik van rustgevende kleuren en zachte verlichting kunnen ook bijdragen aan een betere slaap. De opgeruimde sfeer bereik je bijvoorbeeld door een elektrische boxspring met opbergruimte aan te schaffen, waar je je spullen in kunt opbergen.

7. Laat de elektrische boxspring professioneel monteren

Een goede installatie is belangrijk voor de algehele veiligheid en functionaliteit van je elektrische boxspring. Overweeg daarom om je bed na aanschaf door een professional te laten monteren. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat alles correct is aangesloten en ingesteld en er geen nare ongevallen kunnen gebeuren tijdens of na de installatie.

Investeer in een elektrische boxspring

Bij Bosch Bedding hebben we scherp geprijsde elektrische boxsprings in ons brede online assortiment. Kom langs in een van onze showroom vestigingen in Rotterdam of Utrecht en probeer het zelf uit of bestel direct via onze webshop! Vervolgens leveren wij de boxspring gratis bij je aan huis, waarbij je keuze hebt uit montage of een bouwpakket. Kies je ervoor om het bed door onze ervaren monteurs te laten monteren? Dan kun je erop rekenen dat dit met veel zorgvuldigheid gebeurt.