Wat te doen als je niet lekker ligt op een nieuwe boxspring?
Wat te doen als je niet lekker ligt op een nieuwe boxspring?

Wat te doen als je niet lekker ligt op een nieuwe boxspring?

Lig je niet lekker op je nieuwe boxspring? Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid. Daarom is het kiezen van het juiste matras en bedframe een belangrijke beslissing. Een populaire keuze voor veel mensen is een boxspring, vanwege het comfort en de ondersteuning die het biedt. Maar wat als je een nieuwe boxspring hebt gekocht en merkt dat je er niet lekker op slaapt? In deze blog bespreken we enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen en een goede nachtrust te garanderen.

Comfort kost wat tijd

Allereerst is het belangrijk om te realiseren dat het even kan duren voordat je volledig gewend bent aan een nieuwe boxspring. Het kan even duren voordat je lichaam zich aanpast aan de nieuwe ondergrond. De materialen moeten zich namelijk zetten en aanpassen aan je lichaam. Geef het wat tijd, meestal enkele weken, voordat je definitieve conclusies trekt over het comfort van je nieuwe boxspring.

Controleer de stevigheid en het matras

Een boxspring kan in verschillende stevigheidsniveaus komen. Als je merkt dat je niet lekker ligt, kan het zijn dat de stevigheid niet bij je past. Sommige mensen geven de voorkeur aan een stevigere ondergrond, terwijl anderen liever wat zachter liggen. Overweeg om contact op te nemen met de verkoper en te vragen of ze een topper hebben die de stevigheid kan aanpassen. Een topper is een extra laag die bovenop de boxspring wordt geplaatst en kan helpen om het comfortniveau aan te passen.

Het matras die op de boxspring ligt, kan ook een grote invloed hebben op je slaapcomfort. Als je niet lekker ligt, overweeg dan om het matras te vervangen of te upgraden. Er zijn verschillende soorten matrassen beschikbaar, zoals traagschuim, latex en binnenvering. Probeer verschillende matrassen uit en kies degene die het beste bij je past. Bekijk de keuzehulp
van Bosch Bedding om makkelijker een keuze te kunnen maken in zowel het matras als de boxspring.

Gebruik kussens en beddengoed van goede kwaliteit

Het gebruik van hoogwaardige kussens en beddengoed kan ook bijdragen aan je slaapcomfort. Kies kussens die de juiste ondersteuning bieden voor je hoofd en nek, en investeer in comfortabel beddengoed dat zacht aanvoelt. Dit kan het verschil maken in hoe goed je slaapt, zelfs op een boxspring die niet ideaal lijkt te zijn.

Probeer verschillende slaaphoudingen

Soms ligt een boxspring niet lekker omdat je slaaphouding niet goed is afgestemd op het bed. Probeer verschillende slaaphoudingen uit om te zien of dit het probleem kan oplossen. Als je bijvoorbeeld gewend bent om op je buik te slapen, probeer dan eens op je rug te slapen, of vice versa. Een andere slaaphouding kan een wereld van verschil maken in je slaapcomfort.

Onderzoek mogelijke gebreken

Als je na verloop van tijd nog steeds problemen hebt met je nieuwe boxspring, is het mogelijk dat er sprake is van een defect of een probleem met de constructie. Controleer de garantievoorwaarden van de fabrikant en neem contact op met de verkoper om te zien of er sprake is van garantie op de boxspring. Ze kunnen je helpen bij het oplossen van eventuele gebreken.

Overweeg professioneel advies

Heb je al verschillende oplossingen geprobeerd en lig je nog steeds niet lekker op je nieuwe boxspring? Overweeg dan om professioneel advies in te schakelen. Een slaapspecialist of fysiotherapeut kan je helpen bij het vinden van de beste slaapoplossing voor jouw specifieke behoeften. Ze kunnen aanbevelingen doen voor matrassen, kussens en slaaphoudingen die je kunnen helpen om beter te slapen.

Slapen is belangrijk! Dat weten we bij Bosch Bedding maar al te goed. Daarom willen wij jou ook graag helpen als je niet lekker op je nieuwe boxspring ligt. Neem contact met ons op of kom naar één van onze winkels voor professioneel advies bij jouw boxspring.