De voor- en nadelen van de boxspring
De voor- en nadelen van de boxspring

De voor- en nadelen van de boxspring

De boxspring is een slaapsysteem dat voor meerdere jaren comfort en ondersteuning zal moeten zorgen. Hiernaast kan het een grote aankoop zijn, dus hebben wij ervoor gezorgd dat jij uitbundige en variërende keuzes kan maken bij het samenstellen van jouw boxspring. Voordat je jouw keuzes gaat maken heb je waarschijnlijk wel vragen over de perfecte boxspring voor jou.

Hierbij willen wij jou graag helpen, dus hebben wij de voor- en nadelen van de boxspring op een rij gezet!

Voordelen van een boxspring

De boxspring heeft vooral ondersteunende en verstellende voordelen tegenover de ledikant bedden.

  • De drie ondersteunende onderdelen: De hoogte van het bed zorgt niet alleen voor de luxe uitstraling, maar er zit ook functionaliteit achter. De boxspring bestaat namelijk uit drie matrassen. Als eerste het onderstel waar een keuze gemaakt kan worden voor functionaliteit of ondersteuning. Ten tweede het verende matras waar extra ondersteuning en comfort vandaan komt. Tot slot heb je natuurlijk het topmatras waar de meeste ondersteuning vandaan komt. Hiernaast zorgt het ervoor dat het matras hieronder ook goed onderhouden wordt.
  • De verbeterde ventilatie: De standaard koudschuim matrassen en topmatrassen zijn zo gemaakt dat ze over perfecte warmte ventilatie beschikken. Zo blijft de warme lucht van jouw lichaam en eventueel jouw kamer goed circuleren door het matras. Dit zorgt ervoor dat het nooit te warm wordt of voor irritatie zal zorgen.
  • Veel variërende design keuzes: Doordat het bed uit eigenlijk alleen maar stof bestaat is het ook volledig aan te stellen aan jouw wensen en behoeften. Op het gebied van kleur, afmeting, soorten matrassen en poten worden al verschillende opties geboden om de stijl over te nemen van jouw eigen slaapkamer.
  • Luxe uitstraling en verhoging: Door het verhoogde bed zal het ook luxer staan in jouw slaapkamer. Naast jouw perfecte kleur en accessoires zal het de perfecte luxe look helemaal afmaken in jouw bijpassende slaapkamer. Hiernaast zal de extra verhoging ook voor de ideale uit- en instap mogelijkheid zorgen.
  • De lange levensduur: Doordat het lichaamsgewicht en de benodigde ondersteuning verdeeld worden onder drie matrassen is de boxspring een erg duurzaam product. Door de boxspring netjes te onderhouden en vooral de topper regelmatig te keren zal de boxspring zeker 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan. De matras topper zal echter eerder vervangen moeten worden, want deze draagt de meeste lasten van alle drie de matrassen.
  • De beste prijs: Bij BoschBedding vinden wij het belangrijk dat jij het beste slaapsysteem voor jouw geld kan krijgen. Wij weten dat een volledig samengestelde boxspring geen fortuin meer hoeft te kosten. Zo kunnen wij beloven dat jij altijd profiteert van onze boxsprings doormiddel van onze scherpe aanbiedingen.

Nadelen van een boxspring

Er worden ook nadelen betrokken bij een boxspring, maar deze zijn vaak op eigen gevoel en mening afgestemd.

  • Onderhouden van de boxspring: Zoals eerder verteld zal de boxspring voor vele jaren meegaan, maar dan moet deze wel goed onderhouden worden. Doordat het bed van stof gemaakt is zal het hierom ook lastiger zijn om te blijven onderhouden. De boxspring zal vaker schoongemaakt moeten worden en door moeten luchten om het meeste waar van jouw geld te krijgen. Verder zijn vlekken en vegen op het stof een stuk lastiger om te verwijderen dan een ledikant.
  • De grote van de boxspring: In feite zal de boxspring meer massiever zijn dan een normaal ledikant. Dit zal vooral opvallen in kleinere slaapkamers. Verder zal het dus ook een probleem kunnen zijn om de boxspring in de woning te krijgen.
  • Het wennen aan de vering: Als u van een ledikant met een basic matras overstapt naar een boxspring zal je in het begin erg moeten wennen aan de pocketveren in de matrassen. Hoewel de veren voor ondersteuning en comfort zullen zorgen zal het een heel ander gevoel geven op het gebied van bewegen. Bijvoorbeeld bij in- en uitstappen en transpireren tijdens het slapen.

Conclusie

Dus de voordelen zullen meer leunen naar de goede en verbeterde ondersteuning van de boxspring en de variërende keuzes om het toch helemaal af te stellen op jouw behoeften. De nadelen zijn meer persoonlijke aspecten van het slaapsysteem. Het ligt namelijk aan jou of je deze punten belangrijk vindt of niet. Wij hopen jou geholpen te hebben op het gebied van de boxspring en dat je nu met deze kennis van de voor- en nadelen de juiste keuze kan maken voor jouw perfecte slaapsysteem.