Hoe houdt je het bed warm in deze koude winter maanden?
Hoe houdt je het bed warm in deze koude winter maanden?

Hoe houd je het bed warm in deze koude winter maanden?

De winter maanden zijn al een tijdje bezig. Nu is het maar de vraag hoe jij de slaapkamer goed warm gaat houden. Gelukkig staan wij klaar met feitjes en tips om dit toch voor elkaar te krijgen, zodat jij weer lekker knus kan gaan slapen. Het lijkt misschien te makkelijk om de kachel aan te doen en met kleren aan te slapen. Dit kan alleen echter wel hoofdpijn in de ochtend veroorzaken en je dekbed verpesten. Om je toch verder te helpen zonder enige kwaaltjes in de ochtend op te lopen hebben wij even wat tips en feitjes voor jullie neergezet.

Een lekker dik donzen dekbed

Het meest eenvoudige dat je kan doen om de warmte terug te krijgen is natuurlijk de winter dekbed tevoorschijn halen. Zo elke avond wegduiken in een heerlijk dik dekbed. De juiste keuze voor een dekbed zal het donzen deken zijn.

De donzen dekbedden zullen ervoor zorgen dat je het minder snel koud krijgt in de avond. Hiernaast is het donzen dekbed zeer goed in vochtregulatie, dus als je begint te zweten zal het dekbed helpen met alles schoon te houden. Het dons zal verder ook goed ventilerend gaan werken. Tot slot is het handig om te weten dat het donzen dekbed een uitstekende warmte-isolatie heeft.

Het is wel belangrijk om het dekbed te laten luchten, zodat de vulling weer omhoog kan komen. Dit is eenvoudig genoeg door het dekbed buiten op te hangen. Zo bieden wij bij Bosch Bedding jou altijd het beste artikel aan, namelijk het Oostenrijks 4 seizoenen donzen dekbed of het Texels wollen superieur 4-seizoenen dekbed.

Een matras of matrastopper van traagschuim

Nu je jouw deken hebt uitgezocht moet je gaan focussen waar op je gaat liggen. De matrastoppers zijn over de jaren heen heel populair geworden. Het traagschuim topmatras variant heeft ook een zeer onderscheidende functie. Het schuim zal zich namelijk gemengd met jouw lichaamstemperatuur helemaal gaan vormen naar jouw lichaam. Zo krijg je extra ondersteuning en minder stress op je gewrichten. Hiernaast blijft de warmte in het matras zitten door de warmte isolerende onderkant.

Bij Bosch Bedding geven wij ook de mogelijkheid om een traagschuim matras aan te schaffen. Deze gaan natuurlijk langer mee dan de topmatrassen. Hier zou je echter in de zomer met de warmte isolatie om moeten gaan.

Als je al een matras hebt en hier nog steeds van geniet kan je eventueel nog een traagschuim topmatras toevoegen aan jouw slaapklimaat, omdat deze toch te verwijderen is. De matrassen en toppers zijn in ons assortiment verkrijgbaar in allerlei afmetingen van bijvoorbeeld één persoons 80×200 cm en 90×200 cm of twee persoons maten 160×200 cm en 180×200 cm.

Ouderwetse manieren

Natuurlijk zijn er ook ouderwetse manieren om het bed warm te houden, zoals de kruik die het bed van tevoren verwarmd of je helemaal aankleden tijdens de nachtrust. De kruik blijft natuurlijk populair, want 30 minuten voor het slapen gaan kun je het verwarmde element onder de dekens leggen en heb je een warm bed. Het enige is dat het misschien te warm kan zijn tijdens het slapen en dat je hier weinig aan kan doen.

Hetzelfde geld voor extra kleding aandoen, zoals sokken of een extra laagje. Het is een makkelijke oplossing en eentje die goede resultaten biedt, maar het heeft ook zijn nadelen. Doordat je extra lagen aan hebt met je winter deken er bovenop zal je ongetwijfeld gaan zweten. Dit vocht zal bij het matras en het dekbed gaan intrekken en het beschadigen. Zeker als je het dekbed niet laat uitwaaien en het matras niet regelmatig omkeert zal de hygiëne flink afdalen.

De voordelen van een kamer op temperatuur

Zo heb je jouw slaapomgeving veranderd in een warmte isolerend klimaat, maar ben je totaal de slaapkamer om je heen vergeten. Gelukkig is dit ook helemaal niet nodig en zelfs een pluspunt. Als de kamer op een redelijke temperatuur blijft tussen de 15 en 18 graden kun je er nog best veel voordelen uit halen.

Je zal bijvoorbeeld sneller in slaap vallen. Met een koeler lichaam val je uiteindelijk sneller in slaap door het slaap hormoon dat meer door je lichaam stroomt bij koelere temperaturen.

Het lichaam hoeft zichzelf ook niet meer zorgen te maken met afkoelen en hoeft dus ook geen zweet te produceren. Zo kan je lichaam zich blijven focussen op slapen en blijft je matras(topper) en dekbed ook nog eens schoon.

Conclusie

Dus zo zijn er veel manieren om het bed warm te houden voor de winter maanden. Het donzen dekbed en het traagschuim matras(topper) zijn de meest aanbevolen oplossingen. Zo zijn er natuurlijk altijd manieren die al bestaan, zoals de kruik en het extra laagje. Tot slot ken je nu ook voordelen van een kamer op temperatuur en hoe deze in samenwerking zijn met onze oplossingen. Wij hopen dat je met deze tips weer terug kan gaan naar genieten van je nachtrust, koud of niet.