Hoe kies je de ideale boxspring met opbergruimte voor kleine slaapkamers?

Hoe kies je de ideale boxspring met opbergruimte voor kleine slaapkamers?

Op een boxspring kom je elke nacht heerlijk tot rust en word je met frisse energie wakker. Maar wanneer de beschikbare ruimte beperkt is en elke vierkante meter telt, kan het een uitdaging zijn om je meubels en items georganiseerd op te bergen. In een kleine slaapkamer is een ruimtebesparende boxspring met lades de oplossing. We vertellen je graag meer over de ideale boxspring met opbergruimte in ons blog!

Hoe bepaal ik mijn benodigde opbergruimte?

Voordat je bezig gaat met de zoektocht naar een nieuwe boxspring waar je je items in kunt opbergen, is het van belang dat je een idee hebt hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Wil je de opberglades onder de boxspring bijvoorbeeld gebruiken voor beddengoed of wil je er ook seizoenskleding, boeken of je creatieve benodigdheden in kwijt kunnen? Zorg er dan voor dat de opbergruimte aan je behoeften voldoet.

Begin met het inventariseren van alle items die je wilt opbergen. Houd ook rekening met toekomstige aankopen of items die je later misschien wilt opbergen. Het is verstandig om wat extra ruimte te plannen zodat je niet beperkt wordt in de toekomst. Daarnaast is het handig om rekening te houden met de indeling en de grootte van de opberglades. Grotere dekens of winterjassen hebben wellicht grotere lades nodig, terwijl kleinere items zoals boeken of accessoires in kleinere compartimenten kunnen worden opgeborgen.

De opening van je extra opbergruimte

Een ruimtebesparende boxspring met lades is onmisbaar in een slaapkamer met beperkte ruimte. Maar waar sommige boxsprings zijn voorzien van handige opberglades, zijn er ook modellen met een opklapbaar matras. Wanneer je de ruimte onder het matras optimaal wilt benutten, is een opklapbaar model de juiste keuze. Let hier wel goed op dat je in de slaapkamer over voldoende ruimte beschikt om de opbergruimte te openen.

Kies het juiste formaat boxspring en matras

Het klinkt hartstikke verleidelijk om de grootste boxspring te kiezen omdat dit gelijk staat aan maximale opbergruimte én maximale comfort. Echter is het van belang dat je rekening houdt met het formaat van de boxspring en je matras. Je wilt voldoende bewegingsruimte overhouden om je vrij in de kamer te manoeuvreren, zonder dat het te vol aanvoelt en je je kunt bezeren door het gebrek aan ruimte.

Het matras dat je erop legt is bijna net zo belangrijk als je boxspring. Bij het maken van de keuze voor een opklapbaar model wil je moeiteloos je spullen kunnen bereiken. Overweeg daarom het gewicht van de matras dat je op je bed hebt geplaatst. Een zwaar matras maakt het moeilijk om je opbergruimte te openen, maar de meesten willen na hun investering in een boxspring ook niet voor een licht matras kiezen.

Een wijze investering

Een comfortabele boxspring is een investering, met name wanneer je op zoek bent naar een comfortabele en functionele oplossing. Let daarom op de stevigheid en kwaliteit van de boxspring. Je wilt namelijk voorkomen dat het na enkele maanden verslijt of een van de mechanismen breekt. Doe voldoende onderzoek, stel vooraf een budget op en bepaal welk bed volledig aan jouw eisen voldoet. Een duurdere boxspring betekent niet altijd dat het de beste keuze is voor jouw specifieke behoeften.

Schaf een boxspring met opbergmogelijkheden aan

Heb je onze tips voor een boxspring met opbergruimte in een kleine slaapkamer doorgenomen en wil je er graag een aanschaffen? Bekijk dan onze website en ontdek ons assortiment boxsprings. Hulp nodig bij het vinden van de ideale boxspring met opbergruimte? Schakel dan onze online keuzehulp in of kom gerust langs in een van de winkels.